Jedinečný a dekorativní švédský design - Lampemesteren vítá Globen Lighting na svých webových stránkách!

20. října 2022
Jedinečný a dekorativní švédský design - Lampemesteren vítá Globen Lighting na svých webových stránkách!
Jsme nadšeni, že můžeme v kolekci přivítat osvětlení Globen Lighting s jeho praktickými a úžasnými designy v různých stylech, takže si každý najde něco pro sebe.

Švédskou značku osvětlení založili v roce 1983 Anders Hall a Anne Charlotte Hallová po náhodném seznámení s osvětlovacím průmyslem. Vše začalo v roce 1972, kdy Anders Hall potřeboval vymyslet alternativní, neřku-li kreativní využití 5 000 přebytečných plastových krytů na sýrové talíře, které jeho strýc prodal společnosti, jež nakonec zkrachovala. Anders Hall si vzal nějaký čas na rozmyšlenou a nakonec do horní části krytů vyvrtal 42mm otvor, na spodní část přilepil volánky a nahoru namontoval zátku - a právě tak se zrodila jeho první lampa, která dostala jméno "Stina". Tuto stropní lampu brzy následovala stolní lampa sestávající ze dvou plastových krytů připevněných na podstavci. Pojmenoval ji "Bullen" a dnes ji lze najít v charitativních a vintage obchodech. Tyto dvě lampy stály na počátku celoživotní vášně pro osvětlení, nemluvě o řadě vynikajících výrobků, včetně stolních lamp, stropních svítidel, nástěnných lamp, stojacích lamp, závěsných svítidel, dětských lamp a venkovních svítidel, které zaručeně doplní jakýkoli styl interiéru.

Společnost Globen Lighting má nyní již druhou generaci, Alexander Hall je generálním ředitelem a dalších 14 zaměstnanců a značka sídlí ve Svenljunze. Ve spolupráci s externími designéry a vlastním týmem vytváří společnost Globen Lighting pestré portfolio jedinečných a estetických návrhů, které jsou výsledkem společného moderního, zajímavého a nápaditého stylu, takže určitě najdete svítidlo, které dokonale odpovídá vašim potřebám a stylu!

Kompletní nabídku produktů Globen Lighting najdete zde