Collector: Nová klasická kolekce od společnosti Audo Copenhagen

6. října 2022
Collector: Nová klasická kolekce od společnosti Audo Copenhagen
Jednoduchá silueta válcových stínidel, která jsou pevným mosazným pásem stlačena do kuželovitého tvaru, perforace kolem míst, kde kužely propouštějí světlo, jemné odstíny, osobité světlo a stylové, uhlazené linie.

Takto jednoduše lze popsat novou kolekci Collector od společnosti Menu, která se právě dostala na trh se svítidly. Nebo přesněji řečeno, opět zasáhla trh s lampami - protože rozpoznatelný a nostalgický výraz lamp Collector není žádným novým vynálezem. Jeho autorem je legendární Alf Svensson.

Alf Svensson byl švédský designér, který se ve světě designu svítidel a nábytku proslavil v 50. letech 20. století - a přestože jeho jméno možná není tak slavné jako jména jeho současníků, zaručujeme vám, že Alfa Svenssona zná každý. Když se jeho návrhy objeví na aukcích, nabídky jsou vysoké.

Model ve tvaru přesýpacích hodin byl navržen v polovině minulého století a je ukázkovým příkladem evergreenu moderního stylu poloviny století, který vznikl částečně ve Skandinávii, ale skutečně se prosadil, jakmile se dostal do USA.

V poválečných letech došlo v USA k masové migraci z měst na předměstí - a když si váleční veteráni stavěli domy, byla moderna poloviny století díky svým šikmým plochým střechám a minimalistickému designu preferovaným stavebním stylem a dekorem.

Tento styl je snadno rozpoznatelný díky svým zjednodušeným liniím, jednoduchým tvarům a geometrii, nemluvě o jeho vzdušném nádechu a lásce k přírodním materiálům - a Collector je dokonalým příkladem toho, jak můžete tyto vlastnosti využít k vytvoření něčeho nového, co skutečně zapůsobí.

Díky dánské značce Menu je nyní kolekce Collector opět na trhu a Collector se uvádí na trh jako dvě různá závěsná svítidla s pěti a třemi světelnými zdroji, nemluvě o nástěnném svítidle s jedním světelným zdrojem. Všechna tato svítidla jsou vyrobena z oceli, hliníku a mosazi a všechna mají stejný nádherný výraz. Vypadají neuvěřitelně samostatně i v páru a nadčasový design zaručuje, že se hodí prakticky do všech stylů interiéru. Lampy poskytují příjemnou okolní záři a skvěle se hodí do obývacích pokojů, kuchyní i ložnic.  

Kolekci najdete zde!