Ikonická závěsná svítidla Coolicon se znovu objevují v krásných nových modelech.

20. listopadu 2023
Ikonická závěsná svítidla Coolicon se znovu objevují v krásných nových modelech.
Výrazný design a syrový industriální vzhled, který charakterizuje závěsná svítidla od dlouholetého britského výrobce svítidel Coolicon, pochází z roku 1933, kdy si společnost nechala patentovat nové svítidlo, které bylo navrženo tak, aby poskytovalo účinné osvětlení bez rizika přehřátí. Tehdejší žárovky generovaly velké množství tepla, a představovaly tak bezpečnostní riziko, které lampy Coolicon dokázaly překonat díky důmyslně navrženému zobrazovacímu rámečku na horní straně stínidla, který umožňoval únik tepla. Od té doby byly neefektivní žárovky již dávno nahrazeny energeticky úspornějšími alternativami, ale ikonický design Coolicon žije dál.

Dnes se přívěsky vyrábějí z masivní oceli a vypalovaný smalt se rovněž nanáší ručně. Prvky, které dodávají designu jeho osobitý charakter, zároveň zajišťují praktické osvětlení. Široký světelný tok stínidla poskytuje skvělé osvětlení směrem dolů, ideální nad jídelním stolem nebo pracovním prostorem v domácnosti. Protože je však vrchní část žárovky viditelná, šíří se krásné sekundární světlo v úhlu 360 stupňů, které poskytuje jak doplňkové podsvícení, tak vytváří harmoničtější a vyváženější světelný obrazec. Protože je zdroj světla viditelný, můžete si vybrat dekorativní žárovku, která odpovídá vašemu osobnímu stylu, nebo žárovku pro dodatečnou montáž, která podtrhne ikonický design Coolicon.

Reedice klasické průmyslové lampy zachovává všechny podstatné prvky, které charakterizují elegantní design, díky němuž jsou lampy tak rozpoznatelné. Objímka však přichází v novém, elegantním mosazném provedení, které obohacuje krásný design o sofistikovaný nádech.  

Závěsné svítidlo se dodává v široké škále barev a je samozřejmě k dispozici také s jejich charakteristickým designem: mapou londýnského metra. Podívejte se na všechny přívěsky Coolicon zde