Dokonalé osvětlení s lampou Ghost od společnosti 101 Copenhagen.

29. listopadu 2023
Dokonalé osvětlení s lampou Ghost od společnosti 101 Copenhagen.
Dánská designová značka 101 Copenhagen rozšířila svou novou kolekci o několik krásných prvků osvětlení a interiérového designu, včetně moderního a fascinujícího Ghost. Je ideální pro každého, kdo miluje moderní minimalismus a má zálibu v abstraktním umění. Díky inovativní technologii osvětlení, nekomplikovanému designu a jasné jednoduchosti se Ghost hodí do všech moderních prostor a interiérů.

Stejně jako celou kolekci i svítidlo Ghost navrhla dánská designérská dvojice Christian Sofus Hansen a Tommy Hildal, kteří jsou zároveň hlavními designéry společnosti 101 Copenhagen. Tommy Hildal má dlouholeté zkušenosti z módního průmyslu, než začal svou kariéru interiérového designéra. V centru jeho práce je zájem o materiály a proces, kterým se z nich stávají umělecká díla, což se odráží ve všech Hildalových pečlivě propracovaných návrzích. Christian Sofus Hansen vystudoval architekturu a design na Dánské královské akademii výtvarných umění a specializuje se na kombinaci tradičního designu s moderními technologiemi a výrobními postupy. Od roku 2015 tito dva géniové designu pracují bok po boku s řadou skvělých interiérových designérů. Další projekty Christiana Sofuse Hansena a Tommyho Hildahla najdete zde.

Výrazný grafický design lampy Ghost vychází z minimalistického umění a spojuje světlo a sochu v působivém designu s moderním nádechem. Místo běžných stínidel a světelných zdrojů je lampa Ghost nápadná abstraktním, pokrouceným vzorem, který tvoří celou hlavu lampy. Skládá se z bílé akrylové trubice, za níž je umístěn světelný zdroj LED, který po zapnutí lampy osvětluje celou strukturu. Tato inovativní lampa je k dispozici ve dvou různých velikostech, z nichž každá má svůj vlastní fascinující světelný vzor.

Více informací.