Toto ikonické svítidlo je nyní k dispozici v barevném provedení s fantastickými novými přírůstky do série Wire od Vernera Pantona.

13. prosince 2023
Toto ikonické svítidlo je nyní k dispozici v barevném provedení s fantastickými novými přírůstky do série Wire od Vernera Pantona.
Od uvedení řady Wire na trh v roce 1971 je tato krásná řada svítidel považována za skvělý příklad dánského designu. Autorem této řady je ikona dánského designu a národní hrdina Verner Panton, proslulý svými promyšlenými návrhy s čistými liniemi a jemnými tvarovanými vzory. Panton se specializoval na použití plastu jako média a vytvářel jasné a živé formy, často v extravagantních barvách, které charakterizovaly jeho nenapodobitelný styl 60. let.

Dnes je řada stojacích a stolních lamp Wire k dispozici v extravagantních barvách, které ještě více umocňují již tak skvělý design.

Jednoduchost a jednoduchost v dokonalé harmonii

Je to právě dokonalá kombinace jednoduchosti a složitosti, lehkosti a hloubky, která dodává svítidlům Wire na výjimečnosti. Základ tvoří chromovaný drátěný rám, který dal sérii jméno, a barevné plastové stínidlo s jemnými průběžnými křivkami zakrývajícími světelný zdroj. Společně tvoří dekorativní výraz kombinující světlo, industriální prvky a syté neutrální odstíny. Stojací a stolní lampy se proto skvěle hodí jak samostatně, tak dohromady.

Důmyslný design pro kvalitní světelný efekt


Světlo skryté pod stínidlem nikdy neoslňuje. Podstavec je obklopen kovovým reflektorem se stejnou chromovou povrchovou úpravou jako podstavec, takže světlo je přes plastové stínítko směrováno nahoru a ven a vytváří krásné nepřímé osvětlení. Barevná stínidla této řady zvýrazňují barvy a dodávají svítidlu při rozsvícení jasný charakter. Tento typ nepřímého osvětlení je ideální jako kulisa, která doplní zbytek místnosti.

Podívejte se na celou řadu svítidel Verner Panton Wire zde.