Stojací lampa Metre od společnosti Pholc je harmonickým spojením světla a architektury.

3. ledna 2024
Stojací lampa Metre od společnosti Pholc je harmonickým spojením světla a architektury.
Skandinávská spolupráce švédské společnosti Pholc a dánského designérského dua Maria Bruun a Anni Dorti Vester je dokonalou ukázkou skandinávského minimalistického designu a výsledkem je monumentální světelný zdroj, který upoutá pozornost a dokonale zapadne do interiéru: Meter. Název je odvozen od jeho impozantní výšky jednoho metru, ale je k dispozici i v menší verzi, která je o půl metru vyšší. Jednoduchý a přímočarý název série odráží vynalézavost a disciplínu, která se skrývá za designem. Bruun a Wester postavili v Metru design proti architektuře a umění s důrazem na abstrakci a výsledkem je minimalistický a extrémně jednoduchý design, kde každý detail vyzařuje charakter.

Meter svým tvarem připomíná starověký řecký sloup. Jeho velký průměr a působivá výška, stejně jako bílá barva a krásné hrany, které se táhnou po celé délce lampy, doplňují architektonický design a činí z něj estetický doplněk vhodný zejména do velkých prostor, kde je žádoucí jednoduchost a neutrální tóny.

Po zapnutí svítidlo zobrazuje sofistikovaný design, který osvětluje celou konstrukci měkkým, atmosférickým světlem. Vzhledem k tomu, že stínidlo zcela zakrývá světelný zdroj, světlo vstupuje do místnosti pouze nepřímo přes měkkou bílou tkaninu, což zajišťuje měkké a rovnoměrné rozložení světla. Díky integrovanému ovládání jasu lze navíc nastavit intenzitu světla a zajistit tak správné osvětlení kdekoli a kdykoli.

Stojací lampu Meter v obou velikostech najdete zde.