Nyní je k dispozici mini verze jako další fantastický přírůstek do estetické série globusů Wernera Pantona.

5. ledna 2024
Nyní je k dispozici mini verze jako další fantastický přírůstek do estetické série globusů Wernera Pantona.
Globe je od svého vzniku a vývoje v roce 1969 jedním z nejvýznamnějších počinů dánského designu. Když Panton navrhoval svítidlo Globen, bylo jeho cílem vytvořit atraktivní a jednotné svítidlo pro místnost, ať už umístěné jednotlivě nebo ve skupině. Výsledkem je vysoce univerzální svítidlo s jasným a detailním designovým jazykem, jednoduchým designem a pečlivou povrchovou úpravou, které se hodí do mnoha různých prostředí.

VP Globe 28 Alu je s průměrem 28 cm nejmenším svítidlem řady Globe. Závěsné svítidlo je krásným samostatným kusem, ale lze jej snadno kombinovat s dalšími svítidly Globe v různých designech, velikostech, barvách a materiálech. Výsledkem je zajímavé spojení různých velikostí a odpovídajících designů.

Název tohoto dekorativního stropního svítidla vychází z charakteristického tvaru lampy Globe, která je v této verzi vyrobena z křišťálově čirého akrylu, s pěti vnitřními reflektory zavěšenými na třech ocelových řetízcích. Barevnou paletu průhledného a leštěného hliníku doplňují krásné, viditelné červené a modré tóny. Po zapnutí se světlo odráží od hliníkových reflektorů a vytváří nepřímé světlo, které je měkce rozptýlené a neoslňuje místnost.

Hliníkové závěsné svítidlo VP Globe 28 a všechna další krásná řešení ze série Globe od Vernera Pantona najdete zde.