Originální design Mogense Lassena z roku 1944 oživený: prohlédněte si všechny krásné varianty stolní lampy Klampenborg.

8. února 2024
Originální design Mogense Lassena z roku 1944 oživený: prohlédněte si všechny krásné varianty stolní lampy Klampenborg.
V roce 1944 začal dánský designér Mogens Lassen skicovat nový design lampy, který se realizoval až o 82 let později. Náčrt byl uložen v archivu Dánské umělecké knihovny v Kodani, dokud výrobce designu Audo Copenhagen nakonec v roce 2022 nezačal lampu vyrábět. Lampa vykazuje všechny klasické rysy, které charakterizují dánský design: geometricky orientované tvary, měkké křivky a nenucený půvab v každém detailu. Mogens Lassen je považován za jednoho z největších a nejvlivnějších architektů země, který se hlásí k dánskému funkcionalismu - stylu nové doby. Lassenovy návrhy interiérů jsou přirozeným pokračováním jeho architektonického přístupu, který se odráží ve formě i funkčnosti jeho dokonalých výtvorů.

Stolní lampa Klampenborg se vyznačuje kroucenou základnou, která nepřehlédnutelně pokračuje v rámu se stejně štíhlou strukturou. Objímka se nachází uprostřed rámu a je zastíněna zvonovitým stínidlem, které stíní světelný zdroj, přestože jsou objímka a stínidlo od sebe více vzdáleny než u běžných lamp. Kombinace kontrastních prvků zůstává ve vzájemné dokonalé rovnováze a vytváří výraz, který je odvážný, aniž by byl okázalý, formu, která vzbuzuje zvědavost, a funkci, která je inovativní a zároveň intuitivní. Stolní lampa je k dispozici ve třech variantách: s černým lakovaným povrchem, s leštěným ocelovým povrchem a s mosazným pokovením, v závislosti na vašich preferencích a vzhledu, který chcete dodat svému interiéru.

Navzdory oddělenému stínítku a objímce je zdroj světla neoslňující. Stínidlo objímá žárovku, takže se světlo odráží na vnitřní straně a poté opět svítí směrem dolů v měkkém osvětlení. Vypínač lampy má také třístupňovou funkci stmívání pro nastavení jasu.

Všechny varianty stolní lampy Klampenborg najdete přímo zde.