Neomezená radost se stolní lampou Portofino v přenosném provedení

15. února 2024
Neomezená radost se stolní lampou Portofino v přenosném provedení
V krásném spojení formy a funkčnosti, praktičnosti a nádherného exteriéru vytvořil designér Valerio Sommella sérii stolních lamp Portofino pro italského výrobce svítidel Nemo Lighting. Sommella se narodil v Miláně a vystudoval design na Politecnico di Milano. Od počátku své kariéry a zejména po založení vlastního designérského studia v roce 2009 si Sommella vybudoval působivé portfolio krásných a jedinečných návrhů. Sommella považuje každý projekt za příležitost k vyjádření myšlenek prostřednictvím designových konceptů a snaží se, aby se forma, materiál a technologie spojily ve vyšší jednotu. Více krásných návrhů Valeria Sommelly najdete přímo zde.

Sommellovy základní principy se jasně odrážejí v designu stolní lampy Portofino, která je díky důmyslné kombinaci geometrických tvarů, vysoké, štíhlé postavy a harmonické souhře lehkosti a hmotnosti sama o sobě uměleckým dílem. Rám a stínidlo jsou vyrobeny z hliníku s krásnou povrchovou úpravou lakem dostupnou v několika různých odstínech, zatímco podstavec je vyroben z mramoru v odpovídající barvě. Zdroj světla tvoří vestavěný modul LED, který je umístěn na spodní straně stínidla a vysílá světlo dolů v krásném downlightu, který vytváří nádherné osvětlení a zároveň podtrhuje krásný design lampy. Světlo se ovládá pomocí tlačítka ve spodní části rámu. Tlačítko má také zabudovanou funkci stmívání, takže můžete nastavit jas ve třech úrovních. Tím získáte osvětlení o hodnotách 100 %, 70 % a 35 % celkového jasu.

Lampa je bezdrátově navržena, takže si její světlo můžete užívat, ať jste kdekoli. Vestavěný světelný zdroj LED se nabíjí pomocí přiloženého kabelu, který se zapojuje do portu USB lampy. Po 4,5 hodinách je lampa plně nabitá a může svítit až 15 hodin.

Podívejte se na stolní lampu Portofino ve všech verzích přímo zde.