Funkční osvětlení ve výtvarném provedení: viz řada IXA od Artemide

7. března 2024
Funkční osvětlení ve výtvarném provedení: viz řada IXA od Artemide
Elegantní design se snoubí s flexibilní funkčností v nové řadě svítidel IXA, kterou pro italskou společnost Artemide navrhlo mezinárodní designérské studio Foster + Partners. Svítidla se vyznačují jedinečným designovým pojetím, v jehož centru stojí rovnováha, vyváženost a harmonie při každém rozhodování o vizuálním designovém jazyku a funkčním uspořádání svítidla. Při navrhování svítidel IXA se studio Foster + Partners inspirovalo dynamickými sochami amerického sochaře Alexandra Caldera, které vystihují myšlenku elegantní rovnováhy díky preciznímu a rafinovanému řemeslnému zpracování. Všechna různá stolní, podlahová a nástěnná svítidla této série mají stejnou kulovitou hlavu a štíhlý rám, přičemž některá z nich jsou vybavena protizávažím, které vytváří krásnou souhru mezi lehkostí a tíhou kontrastních tvarů.

Klíčovým principem při navrhování krásné nové kolekce svítidel IXA je souhra mezi vizuální estetikou svítidel a jejich funkčními vlastnostmi. Díky důmyslné kombinaci závaží a protizávaží lze každé svítidlo otáčet několika způsoby, což umožňuje nastavit rám i hlavu svítidla a měnit směr světla. Některá svítidla jsou vybavena vestavěnými stmívači na hlavě svítidla. Ty umožňují plynulé nastavení intenzity světla směrem nahoru nebo dolů, což vám dává flexibilitu a kontrolu nad samotným osvětlením.

Každý z různých typů svítidel v rámci řady IXA se dodává ve třech barevných variantách: bílé, černé a žluté, všechny v krásném jednobarevném barevném provedení, které krásně podtrhuje umělecký výraz svítidla.

Celou krásnou sérii najdete přímo zde.