Dvě nové, krásné barevné varianty závěsného svítidla Ray od společnosti Globen Lighting

21. března 2024
Dvě nové, krásné barevné varianty závěsného svítidla Ray od společnosti Globen Lighting
Otevřenost, průhlednost, lehkost a půvab - to jsou klíčová slova, kterými lze popsat kolekci svítidel Ray od švédské společnosti Globen Lighting. Kolekci, která se skládá ze závěsných, podlahových a stropních svítidel, navrhl a vymyslel irský designér Patrick Hall, který zároveň působí jako generální ředitel společnosti Globen Lighting. Po 30 letech práce projektového manažera a designéra stojí Hall za několika úspěšnými kolekcemi a řadami svítidel. Kompletní nabídku Hallovy tvorby najdete zde.

Charakteristickým rysem všech svítidel řady Ray je jejich otevřené dvojité kovové stínidlo. Tvrdé, pevné médium je však vyváženo tvarem, který se vyznačuje měkkými křivkami a mírnou asymetrií. To dodává celkovému designu jemnou eleganci a krásný organický vzhled a vytváří dojem lehkého a vznášejícího se stínidla - skutečného vrcholu v interiéru. Přívěsky byly dosud k dispozici pouze v neutrálních barvách a v mosazné variantě. Nyní se však krásný design vrací v jasně zelené a modré variantě, která svou krásnou hrou barev ještě více umocňuje design.

Umělecká otevřenost konstrukce závěsného svítidla objímá světelný zdroj, ale nestíní jej, což zajišťuje jasné a přímé osvětlení a zároveň činí žárovku důležitou vizuální součástí celkového výrazu svítidla. Ze stejného důvodu je lampa vybavena paticí E27, která je vhodná pro širokou škálu typů žárovek. Je dobré zvolit kulovou žárovku, která krásně doplní optiku lampy a dodá celkovému souboru dekorativní prvek. Pro závěsné svítidlo Ray Pendant je obzvláště charakteristická flexibilní konstrukce stínidel, která umožňuje jejich různorodé uspořádání. Můžete si vybrat, zda chcete světla uspořádat naproti sobě v krásném zrcadlovém efektu, nebo uvnitř sebe, čímž vznikne důmyslná souhra vzoru v obou stínidlech.

Podívejte se na oba přívěsky Ray zde