Zklidňující osvětlení s nejnovějším designovým dílem Alexeje Iskose Calm Wall Light

25. března 2024
Zklidňující osvětlení s nejnovějším designovým dílem Alexeje Iskose Calm Wall Light
Když jednoho dne navštívil ukrajinsko-dánský designér Aleksej Iskos kodaňské letiště, zaujala ho reklama. Nebyl to však ani obsah, ani produkt, co designéra zaujalo, ale spíše formát: měkký, textilu podobný materiál, na kterém byla reklama vytištěna, svítil neobyčejně příjemnou září. To byl počátek nápadu na nový koncept lampy a je to příklad úžasné schopnosti Iskosu najít inspiraci v každodenním životě a převést všední předměty a jevy do krásného designového jazyka - materiálově, vizuálně i funkčně.

Svítidla z nové série nástěnných lamp Iskos "Calm" se vyznačují přesně stejným příjemným světelným efektem, který dal vzniknout názvu série. Vnější strana lampy je pokryta hustě tkanou textilií, která vyrovnává světlo a vytváří rozptýlený světelný efekt s postupným přechodem od stran směrem ke středu lampy. Zdrojem světla za ní je modul LED, který vytváří účinné akcentové osvětlení, ideální téměř do každé místnosti. Světlo zároveň prosvítá i zadní stranou lampy, čímž vytváří tmavý kontrast v rámu lampy a harmonický světelný vzor na stěně.

Samotný design se vyznačuje celistvým přístupem s nepřerušovaným designem a exteriérem redukovaným na detaily, což dokazuje mistrovství a zkušenosti společnosti Iskos v oblasti skandinávského minimalismu v interiérovém designu. Nástěnné svítidlo Calm se dodává v několika velikostech a barevných variantách s jednotlivými barevnými pásy podél rámu, které přidávají jemnou hru barev k odstínově neutrálnímu designu. Lampa je k dispozici také s vestavěným dotykovým stmívačem pro regulaci jasu, což výrazně rozšiřuje možnosti jejího použití. Pro rychlé a snadné ovládání funkce stmívání si můžete zakoupit také kabel speciálně určený pro řadu Calm.

Podívejte se na celou řadu nástěnných svítidel Calm.