Čisté linie a jasné barvy v nádherné kombinaci: podívejte se na sérii Cellu od Normann Copenhagen zde!

28. března 2024
Čisté linie a jasné barvy v nádherné kombinaci: podívejte se na sérii Cellu od Normann Copenhagen zde!
Kolekce svítidel Cellu je moderní interpretací klasického skládaného papírového stínidla. Design je přenesen do dnešní estetiky díky polypropylenovému stínidlu pro zvýšenou odolnost, které spočívá na sloupku z práškově lakovaného hliníku a podstavci z práškově lakované oceli, obojí navržené s výrazným, robustním vzhledem.

Autorem této krásné kolekce je mladý dánský designér Simon Legald, který v létě 2012 absolvoval školu designu Královské dánské akademie výtvarných umění. Jeho tvorba se skládá z malých i velkých produktů, které často vznikají na pomezí řemeslné zručnosti a průmyslu. Simon Legald ve svých návrzích používá techniky, které jsou v designu nezbytné a jsou součástí výrazu tím, že je vizuálně zvýrazňuje, nikoliv skrývá. Během Legaldovy mnohaleté spolupráce se společností Normann Copenhagen bylo mnoho jeho inovativních nápadů a designových koncepcí realizováno v nádherných výtvorech. Kompletní nabídku návrhů Simona Legalda najdete zde.

Pro řadu Cellu je charakteristické zejména úspěšné spojení klasických a moderních designových prvků. Stínidlo naznačuje jasné odkazy designu na ikonická plisovaná stínidla. Prvek, který byl zachován, zatímco design jako celek dostal moderní a aktualizovanou estetiku, která vychází vstříc moderním interiérům. Design se vyznačuje zejména výraznými proporcemi a odkazy na klasiku. Podstavec má velmi výrazný, zvětšený výraz, který je ještě zdůrazněn poutavými a hravými barevnými kombinacemi práškového lakování. Cellu je tak zřejmým spojením starého a nového, které se krásně snoubí v designu, jenž čerpá odkazy jak na klasické řemeslné zpracování, tak na nové, moderní designové principy.

Řada Cellu se skládá ze stolních i stojacích lamp v několika krásných barevných kombinacích. Všechny je najdete zde