Obohaťte svůj obývací pokoj, ložnici nebo kancelář o pravou dánskou klasiku. Prohlédněte si krásné stolní lampy s mosaznou deskou zde!

1. dubna 2024
Obohaťte svůj obývací pokoj, ložnici nebo kancelář o pravou dánskou klasiku. Prohlédněte si krásné stolní lampy s mosaznou deskou zde!
Kolekce Classic od společnosti Warm Nordic shromáždila řadu krásných výtvorů dánských interiérových designérů z 50. a 60. let, které se skvěle hodí do současných interiérů, ať už jde o minimalistický, klasický nebo módní styl. Mnoho návrhů právě z tohoto období má nadčasový vzhled a extravagantní řemeslné zpracování, které vybočuje z moderních interiérů. Klasické vzory tak dodávají interiérům jedinečný nádech, a když se spojí se současným designem, domov získá osobitý a všeobjímající styl.

Jedním z hlavních představitelů tohoto rohu hojnosti skvělého designu je Svend Aage Holm-Sørensen, který jako umělecký kovář dobře rozuměl možnostem různých materiálů a uměl je nově ztvárnit. Dnes se Holm-Sørensenův designérský styl nezaměřuje pouze na severský trh, ale o jeho osobitý a experimentální projev projevuje zájem i trh mezinárodní. Dánská designérská značka Warm Nordic znovu vydala několik krásných výtvorů Holm-Sørensena. Všechny je najdete přímo zde.

V roce 1952 navrhl Holm-Sørensen sérii stolních lamp Brass Top, která je krásným příkladem úžasné schopnosti dánského designu spojit vynalézavost a jednoduchost v nádherných výtvorech, které mají výrazně moderní, severský vzhled a zároveň si zachovávají všechny elegantní prvky, které charakterizují klasický styl. Stejnojmenná horní část stínidla, odpovídající rám a kulovitý prvek na konci táhla jsou vyrobeny z masivní mosazi, což lampě dodává výrazně klasický vzhled. Asymetrické lakované kovové stínidlo a poutavý design podstavce však z lampy činí vzrušující poutač s jedinečnou osobností. Stínidlo je také opatřeno charakteristickými světelnými otvory po okrajích, které dodávají světelnému efektu další rozměr a vytvářejí podpis této kolekce svítidel. Všechny krásné barevné varianty této nádherné designové lampy najdete zde..