Ragna: stojací lampa, která zvládne vše

17. února 2024
Ragna: stojací lampa, která zvládne vše
Každodenní život zahrnuje mnoho situací s mnoha potřebami, které je třeba uspokojit v různých časech. Je proto velmi důležité, aby nám věci, které máme v domácnosti k dispozici, pomáhaly při plnění různých úkolů. Nové přírůstky do stávající řady stojacích lamp Ragna od společnosti Lindby jsou vynikajícím příkladem funkčního designu, který je speciálně navržen tak, aby vyhovoval všem potřebám, které během dne vznikají. Lampa se zároveň může pochlubit krásným vnějším vzhledem s elegantní estetikou a příjemným světelným efektem, takže máte k dispozici krásný designový předmět, který zkrášlí interiér v zapnutém i vypnutém stavu.

Půvabná postava stojací lampy připomíná rozkvetlou květinu. Lampa má pevnou základnu a odpovídající rám, který je k dispozici v černém a niklovém provedení. Horní část souboru zdobí obrácené skleněné stínidlo s realistickým alabastrovým vzhledem a krásným mramorováním na povrchu. Nejedná se však o jediný zdroj světla: jako zvláštnost má svítidlo Ragna také další stínidlo ve stejném designu, které je namontováno uprostřed rámu.

Horní stínidlo směřuje vzhůru, a proto vyzařuje krásné a rozptýlené světlo, které vytváří harmonické podsvícení a úspěšně doplňuje celkové osvětlení místnosti. Takzvané uplight je oblíbené, protože světlo působí mnohem měkčeji než downlight a šíří se dále do místnosti. Spodní stínidlo je připevněno k rámu a lze jej použít jako čtecí lampu, protože je vybaveno dvěma ohebnými klouby pro nastavení polohy stínidla a tím i změnu směru světla, k tomuto účelu je lampa vybavena malou tyčinkou pro jemné nastavení.

Oba světelné zdroje jsou vybaveny energeticky úsporným světlem LED a lze je ovládat samostatně pomocí vlastních spínačů. Spínače mají také funkci stmívání, která umožňuje plynulé nastavení jasu. Celou krásnou a funkční kolekci osvětlení naleznete přímo zde.