FLOS STORIES: Almendra - nová světelná magie přírody

24. února 2024
FLOS STORIES: Almendra - nová světelná magie přírody
Španělská designérka Patricia Urquiola vytvořila mistrovské světelné dílo Almendra, které je okouzlující symfonií designu a přírody. Tento modulární systém osvětlení oslavuje tvary a barvy mandloní způsobem, který vyvolává poezii ve vzduchu. Ambiciózní projekt, který zahrnuje nejen estetiku, ale také udržitelnost, to vše podpořené výjimečným designem a technologií.

Vize Patricie Urquioly pro budoucnost
"Almendra je semínko i světlo a žije uvnitř skořápky, jako malá chýše, prostor, který semínko obsahuje a chrání. Chtěl jsem prozkoumat energii mandlí. Lampa je stále mechanický objekt, ale v blízké budoucnosti si představuji lampu, která se otevírá a zavírá, která má vlastní mobilitu.".

Poezie, světlo a udržitelnost v krásné syntéze
Almendra je k dispozici ve třech různých modelech: Almendra Arch, Almendra Organic, připomínající větve stromu, a Almendra Linear, složená z modulárních listů, kde lze 3, 4 nebo 6 modulů seskupit do křížového vzoru.

Na cestě k udržitelnosti
Almendra splňuje požadavky protokolu ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) a je navržena s ohledem na udržitelnost. Její křídla a difuzory jsou vyrobeny ze speciálního polykarbonátu získaného z vedlejšího produktu při výrobě papíru a k montáži výrobku se nepoužívá lepidlo. Almendru lze zcela rozebrat, což znamená, že každou její část lze recyklovat.

Přírodní barevná paleta
Patricia Urquiola zvolila velmi přirozenou barevnou paletu inspirovanou barvami mandlovníku. Krásné matné povrchy, jako je Off-White, Nude, Ocher, Anthracite, doplňují dvě metalické barvy, Bay Blue Metallized a Lilac Metallized.

Modulární a nastavitelné osvětlení
Všechny modely Almendra umožňují měnit směr světla během instalace. Každým křídlem lze otáčet v krocích po 60º a dosáhnout tak jiné konfigurace a světelné nálady. Křídla lze uspořádat v určených polohách (A-B-C-D-E-F), pokud je dodržena symetrie svítidla, takže svítidlo zůstává po sestavení vyvážené.

Dodejte svému domovu nádech přírodního kouzla se svítidly Almendra - Podívejte se na celý sortiment zde

Původní text FLOS v článku FLOS STORIES