Světlo a pohoda z temného severu - stojací lampa Pilke Signature 64

11. dubna 2024
Světlo a pohoda z temného severu - stojací lampa Pilke Signature 64
Je nám velkým potěšením představit podlahovou lampu Pilke Signature 64 jako další nádherný přírůstek do dosud největšího geniálního díla finského výrobce svítidel Pilke, kolekce svítidel Pilke Signature.

Zejména stojací lampa, která je k dispozici ve třech krásných barvách, je zvláštní součástí ikonické řady Pilke Signature. Název "64" odkazuje na rozměry lampy, které činí 64 centimetrů na délku, šířku a výšku, což naznačuje promyšlený design. Stejně jako všechna stínidla z této řady se montuje bez lepidla a šroubů a tato myšlenka byla přenesena i na stojací lampu Pilke Signature 64, která se montuje bez podstavce a tyče. Design si tak zachovává svou dokonalost, takže nelze nic přidávat ani ubírat. Stínidlo lze navíc nastavit několika způsoby, přičemž jej lze zvednout do symetrického profilu nebo naklonit pod úhlem, aby se stalo asymetrickým, podle toho, který vzhled se vám líbí nejvíce.

Podívejte se na další krásné varianty stojací lampy Pilke Signature 64 a ostatních svítidel řady Pilke Signature zde.

Když finský designér Tuuka Halonen vytvořil řadu Pilke Signature, byla to pocta silným tradicím zpracování dřeva v jeho rodné zemi. Charakteristický finský nádech je patrný v každém detailu nádherného designu, od elegantní překližky použité jako materiál lampy až po složitý geometrický vzor proutí, který evokuje smysl pro detail a rafinovanost, jež prostupuje kulturou Sámů. Finsko je také známé svými temnými zimami, a tak není divu, že se Finové stali mistry ve vytváření účinného a útulného osvětlení, které šíří naději a radost během temných měsíců, kdy se slunce sotva ukáže. Všechna světla Pilke Signatur jsou samozřejmě ručně vyráběna ve Finsku.