V nové švédské značce Swedish Ninja se snoubí barvy a skandinávský design.

8. června 2024
V nové švédské značce Swedish Ninja se snoubí barvy a skandinávský design.
Díky svému věčně vynalézavému přístupu ke skandinávskému interiérovému designu a zjevné zálibě v jasných a výrazných barvách, které se v moderním designu objevují jen zřídka, se Švédský Ninja prosadil na skandinávské designové scéně. Její příběh začal v roce 2010, kdy švédská designérka Maria Gustavsson ještě pracovala jako návrhářka nábytku a interiérových předmětů na volné noze pro jiné firmy. V roce 2016 začala uvádět na trh vlastní výrobky. Dnes je Swedish Ninja distribuována do zbytku Evropy, Austrálie a USA a také do celé řady mezinárodních internetových obchodů.

Základem všech návrhů Swedish Ninja je originalita, autenticita a ctění místního designérského řemesla. Značka se také snaží snižovat svou uhlíkovou stopu, což se odráží v používání kvalitních materiálů, které prodlužují životnost všech jejích návrhů, a v místní výrobě ve švédském Smålandu - oblasti, která je známá svým zručným truhlářstvím a kde žila Pippi Dlouhá punčocha i zakladatelka společnosti Swedish Ninja Maria Gustavssonová. Inspirována slavnou dětskou knižní postavou Astrid Lindgrenové, ztělesněním nezávislé a vynalézavé ženy, založila Maria Gustavssonová vlastní designérskou společnost, jejímž je dodnes generálním ředitelem a jediným majitelem.

Charakteristickým znakem společnosti Swedish Ninja je úspěšné spojení jednoduchosti a přísnosti, které jsou charakteristické pro skandinávský design, s Gustavssonovou radostí z barev, která vyzařuje z každého výrobku navrženého společností Swedish Ninja. Všechny jejich výtvory se navíc dodávají v široké škále barev, takže při objednávce výrobku od švédské designové společnosti nemusíte dělat kompromisy ohledně své oblíbené barevnosti.

Swedish Ninja již stojí za velkým množstvím krásných kolekcí lamp, které najdete přímo zde.

Švédská designová značka prodává také interiéry sestávající z krásných a praktických bytových doplňků. Prohlédněte si je všechny zde.