FLOS STORIES: Skynest Marcela Wanderse kombinuje technologii a poezii

29. června 2024
FLOS STORIES: Skynest Marcela Wanderse kombinuje technologii a poezii
Kreativní a poetický design Marcela Wanderse získává nový rozměr v jeho nejnovějším návrhu osvětlení Skynest pro společnost Flos. Skynest kombinuje formální eleganci s technickými inovacemi a je umělecký i sofistikovaný. Díky LED pásku vetkanému do textilní trubice vytváří Skynest tvar připomínající koš, který je estetický a technologicky vyspělý.

Skynest se skládá z 24 LED světelných pruhů pokrytých dvoubarevnou textilní strukturou. Světlo je vyzařováno pouze z bílé strany, zatímco barva textilie zůstává viditelná na vnější straně. Kombinace různých světelných prvků se 48 barevnými pruhy na obou stranách svítidlo oživuje. Výsledkem je éterická světelná přítomnost, která je zjevně inspirována světem řemeslného umění, ale s nečekaným technologickým nádechem.

Wandersův intuitivní nápad využít tkaní jako nový zdroj světla je revoluční a překvapivý zároveň. Zatímco tkaní stínidel je v řemeslně inspirovaném osvětlení téměř standardem, změna perspektivy - učinit z koše samotný zdroj světla - proměňuje Skynest v inovativní designový kousek. Vytváří most mezi dvěma světy, které se v naší moderní době stále více sbližují.

Samotný název Skynest je také velmi symbolický: evokuje vzpomínky na Wandersova dřívější mistrovská díla a vyvolává představu vznášejícího se světelného hnízda - snovou a poetickou vizi. Skynest je také příkladem udržitelného designu. Je vyroben z recyklovaného a plně recyklovatelného plastu (PL). Každá část je na svém místě držena speciálními mikrospojkami a k sestavení jednotlivých dílů se nepoužívá žádné lepidlo. Celé svítidlo lze snadno rozebrat za účelem oprav a výměny.

Skynest od Marcela Wanderse není jen lampa, ale umělecká interpretace světla, která nádherně kombinuje tradiční estetiku řemeslného zpracování s moderní technologií a udržitelností. Tento inovativní design vnáší do osvětlení nový život a inspiruje svým kreativním a ekologickým přístupem.

Podívejte se na celou řadu Skynest od společnosti Flos zde.

Původní text od společnosti FLOS v článku FLOS STORIES.