FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13. listopadu 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin charakterizuje Bilboquet jako svítidlo pro mileniály a generaci Z: flexibilní řešení osvětlení, které se přizpůsobuje mnohostrannému přístupu k domovu, jenž definuje dnešní a budoucí generace.

"Bilboquet je nastavitelná stolní lampa, která vypadá jednoduše, ale je plná osobnosti, hravě a přesně směruje světlo všemi směry. Inspirován magnetickými kuličkovými klouby nabízí Bilboquet mobilitu pro širokou škálu různých funkcí. Ať už ji použijete jako úkolové světlo na pracovním stole, jako měkkou záři u stěny nebo k osvětlení dobré knihy, svítí tam, kde je potřeba," říká Philippe Malouin.

Harmonie tvarů, materiálů a barev



Malouinova filozofie designu se točí kolem navázání emocionálního spojení, důrazu na formální čistotu a pěstování výrazné vizuální identity. Je designérem, který důsledně usiluje o jednoduchost výroby, montáže a estetiky a zároveň upřednostňuje trvanlivost jako základní prvek designu.

Šalvěj, rajče a len



Hravý aspekt lampy Bilboquet výrazně ovlivnil volbu palety tří barev, ve kterých je lampa vyrobena. Šalvěj, rajče a len definují nejen tělo lampy, ale také kabel a zástrčku, čímž vzniká ucelená monochromatická estetika.

Bilboquet je pečlivě navržen tak, aby se dal přizpůsobit široké škále požadavků. Kromě nastavitelného válce může kabel zůstat viditelný nebo může být skryt ve vyhrazeném pouzdře pod podstavcem. Dvoumetrový kabel usnadňuje přemisťování světla po domácnosti. Žárovku lze navíc časem vyměnit a modernizovat, což zajišťuje prodlouženou životnost svítidla. Lampa Bilboquet je navržena s ohledem na dlouhou životnost a její hlavní součásti lze zcela rozebrat, což usnadňuje opravu, výměnu nebo ekologickou likvidaci jednotlivých dílů. Hlava i tělo jsou vyrobeny z udržitelného polykarbonátu, vedlejšího produktu výroby papíru, namísto materiálů na bázi ropy.

Podívejte se na lampy zde!