Moderní italský design se snoubí s jemnou skandinávskou estetikou v krásné kolekci svítidel Rochelle od společnosti DFTP.

15. dubna 2024
Moderní italský design se snoubí s jemnou skandinávskou estetikou v krásné kolekci svítidel Rochelle od společnosti DFTP.
Zažijte vyvážený pocit harmonie a elegance s krásnou kolekcí osvětlení Rochelle od Design For The People. Sérii, která zahrnuje nástěnná, podlahová a závěsná svítidla, navrhla dánská interiérová designérka Charlotte Høncke, která v roce 2002 absolvovala Královskou dánskou akademii architektury a od roku 2010 má v Aarhusu vlastní designérské studio. Hønckeová se zaměřuje na vytváření návrhů, které jsou funkční a krásné - zároveň - a se zajímavými detaily, díky nimž vynikají. Tento přístup se odráží jak v sérii Rochelle, tak v dalších krásných výtvorech, které navrhla pro DFTP, které najdete zde.

V sérii Rochelle jdou forma a funkčnost ruku v ruce a design Rochelle se vyznačuje zvláštní přísností, která se odráží ve všech svítidlech této série. V kombinaci s černým jednobarevným exteriérem tak vytváří moderní vzhled, který lze snadno začlenit do designu interiéru. Uvnitř je však stínidlo bílé, takže se světlo může odrážet i uvnitř a vytvářet tak ještě jasnější světelný obraz. Vzhledem k tomu, že světelný zdroj je umístěn hluboko uvnitř štíhlé hlavy svítidla, máte také zaručenou neoslňující záři. Všechna svítidla Rochelle se vyznačují štíhlým, tvarovaným stínidlem s výrazným výřezem světelného vývodu, který sleduje stejné měkké křivky jako zbytek stínidla a krásně ilustruje schopnost společnosti Høncke přehodnotit klasický design v nových, nečekaných obměnách. Nastavitelná hlava lampy umožňuje nastavit směr světla a vytvořit si tak vlastní jedinečné světelné uspořádání, díky čemuž jsou ideální pro vytvoření atmosféry útulnosti a inspirace vedle postele nebo nad kuchyňským stolem.

Celý sortiment Rochelle si můžete prohlédnout přímo zde!