Severoevropská a jihoevropská tradice designu ve slavném spojení: Podívejte se na edici stojací lampy 9602 s finským designem od Pierra Freye zde.

22. dubna 2024
Severoevropská a jihoevropská tradice designu ve slavném spojení: Podívejte se na edici stojací lampy 9602 s finským designem od Pierra Freye zde.
Nová speciální edice ikonické designové stojací lampy 9602 od Paava Tynella si našla cestu do dánských obývacích pokojů. Stojací lampu, které se pro její plochý kuželovitý tvar přezdívá "čínský klobouk", vymyslel finský designér Paavo Tynell v roce 1935 pro finský hotel Aulanko. Další krásné výtvory Tynellovy ruky najdete přímo zde!

Lampa 9602 je jedním z nejuznávanějších děl finského mistra osvětlení a ukázkovým příkladem jeho zkušeností s vytvářením funkčního designu s nadčasovou estetikou, díky níž je stále stylovým a aktuálním doplňkem interiéru.

Speciální edice je navržena se stínidlem z plisované bavlněné textilie se snadno rozpoznatelným vzorem Le Jardin de Palais, který vytvořil francouzský designér a módní návrhář Pierre Frey. Lampa byla uvedena na trh ve spolupráci s pařížským textilním domem Maison Pierre Frey, který je dlouholetým lídrem v oblasti stylu a designu a je známý svými živými a detailními motivy. Barevný, pestrý a pečlivě provedený vzor tvoří harmonický kontrast k přísnému designovému jazyku, který charakterizuje mistrovské dílo Paava Tynella. Lampa si zachovává široké trojúhelníkové stínidlo, lesklou mosaznou základnu a odpovídající mosazný prvek v horní části stínidla, který dodává sérii vysokou rozpoznávací hodnotu. Otevřené, široké stínidlo zajišťuje rozptýlenou záři světelného zdroje za ním, což z lampy 9602 činí účinný a zároveň dekorativní zdroj světla, který doplňuje celkové osvětlení v místnosti. Rám je zabalen do ratanu, který dodává vzhledu lampy hmatový prvek a krásně ladí s naturalistickým zahradním motivem na stínidle. Svítidlo 9602 z edice Pierre Frey tak dosahuje dokonalé rovnováhy mezi exkluzivitou a dostupností v jednom krásném výtvoru.  

Tuto speciální edici najdete spolu se všemi ostatními krásnými variantami lampy 9602 přímo zde!